Faith Kakembo

Soul och sommarjazz

Sångerskan Faith Kakembo och pianisten Anna Lennartson har sina musikaliska rötter i jazz- och soul-myllan. De bjuder sin publik på en variationsrik repertoar med både pop- och gospel-influenser.  

Artisten och sångerskan Faith Kakembo är från Jönköping. Musiken har alltid varit en stor del av hennes liv och musikintresset startade i gospeln och olika körer. När intresset för soul och jazz tog fart inspirerades hon av artister som India Arie, Lauryn Hill och jazzsångerska Rachelle Ferrell. Faith har genom åren framträtt på många olika scener i och runt sin hemstad. Men känd för en bredare allmänhet blev hon när hon deltog i Melodifestivalen. 2020 medverkande hon med låten Crying Rivers och 2022 tog hon sig hela vägen till final med sitt bejublade bidrag Freedom. 

Pianisten Anna Lennartson bor i Jönköping där hon har sin dagliga arbetsplats på kulturskolan. Anna har spelat klassiskt, gospel, pop, soul och jazz i många olika konstellationer; bland annat i trion Albertus, Fagerström & Lennartsson vars musik finns på Spotify. På senare år har hon inriktat sig allt mer på jazzpiano och har även skrivit musik och texter på temat.