Lars "lisa" andersson

Med smeknamnet  “Lisa” gick Lars “Lisa” Andersson från att ha ett av Sveriges vanligaste namn till att inneha ett helt unikt. 

Lars “Lisa” har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Han brinner för körverksamhet och har lett körer i närmre 40 år. Många känner honom nog som just körledare. Eller som medlem i ikoniska gruppen Salt.  

Med sin långa karriär som studio- och konsertmusiker, solist, låtskrivare, producent och arrangör har Lars “Lisa” gjort djupa avtryck på musikscener över hela Sverige. Sedan 70-talet har turnéer, liveframträdanden och studioinspelningar avlöst varandra. Han har samarbetat med namnkunniga artister som Andrae Crouch, Carola, Sonja Aldén, Gladys del Pilar, Samuel Ljungbladh, Per-Erik Hallin, Sofia Källgren för att nämna några. 

Lars “Lisa” har släppt tre egna album och medverkat i tv-program som ”Minns du sången”. Idag arbetar han som lärare på Kulturskolan. Han är en ovärderlig del i Läkarmissionens konsertverksamhet; som dirigent och arrangör i olika körprojekt såväl som musiker, artist och informatör.