Sofia Källgren

"Det känns fantastiskt för mig som artist att få medverka vid dessa konserter, att få samlas kring sång och glädje och faktiskt göra skillnad. Beundrar djupt Läkarmissionens arbete”


Sofia är en av våra mest folkliga och mångsidiga artister. I över 20 år har hon turnerat och gett konserter, både i Sverige och utomlands. Hon har samarbetat med symfoniorkestrar, stråkensembler, körer och välkända namn som Tommy Körberg, Robert Wells, Anders Ekborg, Putte Wickman, Magnus Carlsson, Peter Jöback och Orsa Spelmän. Sofia har deltagit i Melodifestivalen tre gånger och julen 2018 var hon en av fyra artister i Christmas Night; en julshow som besökte över tjugo orter runt om i Sverige. Sofia har medverkat i otaliga TV-program och är en av de artister som varit med flest gånger i "Så ska det låta”. 

Sofia belönades med Guldmasken för sin roll som Ellen i musikalen ”Miss Saigon” på Göta Lejon och kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret”. Disney var så nöjda med Sofias insats i filmen att den svenska versionen av ledmotivet utsågs till Europas bästa. Tre utsålda omgångar av "Rhapsody in Rock" tillsammans med Robert Wells har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina.