Sånger för livet

Välkommen till Läkarmissionens kör- och konsertprojekt Sånger för Livet. 

Tillsammans med folkkära artister sjunger vi för livet - kom och var med du också. Vårt fina instuderingsmaterial innehåller notbok, stämfiler och körfiler med full körsats. Turnéplanen finner du här nere. Varmt välkommen att att anmäla dig och din kör!

Köp biljetter på Ticketmaster

Turnéplan 2023

Datum

Plats

Repetition

Gästartist 

Sonja Aldén

Datum

7 oktober   

Plats

Tvings kyrka, Blekinge kl. 15

Repetition

23/9 kl. 12-14

Datum

8 oktober 

Plats

Falkenbergs kyrka, Halland kl. 18

Repetition

24/9 kl. 13.30-15.30

Datum

21 oktober 

Plats

Åkers kyrka, Småland kl. 16

Repetition

28/9 kl. 18.30-20.30

Datum

22 oktober

Plats

Gränna kyrka, Småland kl. 17

Repetition

14/9 kl. 18.30-20.30

Anmäl din kör

Köravgiften á 495 kronor/körsångare inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med SFL, körnamn, antal och vald ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har körplatser att fylla.

Så snart vi mottagit era köravgifter sänder vi instuderingsmaterialet till er kontaktperson via post och e-post.

I köravgiften ingår:

Notbok som varje körsångare behåller

Studioproducerade stämövningsfiler

Studioproducerade körövningsfiler med hel körsats

Repetition med vår dirigent

Konsertdag med vår artist, vår dirigent och musiker

Välkommen med era frågor till .
Vi ser fram emot er medverkan i Sånger för Livet!

Våra artister

Sonja Aldén

”Det är med stor glädje och tacksamhet som jag åter får förtroendet att medverka på turnén Sånger för livet. Det händer något speciellt när många människor samlas och sjunger tillsammans, och att dessutom, genom insamlingen till Läkarmissionens viktiga arbete, kunna få bidra till en bättre värld för människor världen över, det känns både meningsfullt och ovärderligt.” //Sonja Aldén

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Hennes stora genombrott kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”. Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen, där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår. Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet “Till Dig”. Albumet sålde guld, belönades med ett flertal Grammisnomineringar och gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefyllda kategorin “Årets Kvinnliga Artist”. Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och hela elva singlar.

Sonja turnerar flitigt över hela Sverige, nu senast med “Ett fönster mot ljuset”. Från slutet av november till slutet av december i år är Sonja en av fyra fantastiska röster i julshowen “Christmas Night” som besöker hela 22 platser över Sverige. Det är med stor glädje som vi välkomnar begåvade Sonja som gästartist i Sånger för Livet!

Gladys del Pilar

“Jag har sett vilket fantastiskt arbete Läkarmissionen gör. Jag ser fram mot att åka med på Sånger För Livet-turnén i höst och genom det få vara en liten del i deras enormt stora arbete. Det ska bli roligt att få träffa så många fantastiska körsångare runtom i landet” //Gladys del Pilar


Gladys del Pilar är en multibegåvning. Under sina mer än 30 år som artist har hon hunnit turnera över Sverige och Europa, släppa flera album, samarbeta med världsproducenten Denniz Pop och dubba Disney- och Pixar-karaktärer. Hon har vunnit Melodifestivalen med gruppen Afro-dite och medverkat i musikaler som Hairspray, Fame, Rock of Ages, Carmen och Abba the True Story. 2019 var ett produktivt år i Gladys karriär. Hon spelade huvudrollen Deloris van Cartier i succémusikalen ”En värsting till syster” på Chinateatern i Stockholm. Hon släppte även biografin ”Tro Hopp och Kärlek” som handlar om hennes liv under den tuffa tiden på barnhemmet i Ecuador, om adoptionen och hennes uppväxt i Sverige, och om livet som artist.. De senaste 20 åren har Gladys gästat många körer runt om i Sverige men för 8 år sedan tog hon steget att själv bli körledare; en roll hon vuxit in i och som hon älskar. Vi är mycket glada att få välkomna Gladys som gästartist i Sånger för Livet!

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

"Sångrösten är ett helt unikt instrument där vi kan uttrycka våra innersta känslor och förmedla vad vi känner rakt in i lyssnarens hjärta. När vi sedan kombinerar flera röster och bildar en stor kör, får vi ett helt unikt koncept där vi tillsammans som en enda klang skapar ett fantastiskt instrument” //Lars “Lisa” Andersson

Vår eminente dirigent och musikaliske ledare Lars “Lisa” Andersson brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år. Han har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Genom åren har han samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén, Janne Schaffer för att nämna några.

Förutom att arbeta som studiomusiker, konsertmusiker och sångare, och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars även som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Lars “Lisa” Andersson är dirigent och musikalisk ledare för Sånger för Livet för andra säsongen i rad.

Kom in och lyssna på konserterna

Bli månadsgivare

Läkarmissionen har hjälpt utsatta barn i över 60 år. Föräldralösa barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien och gatubarn i Uganda är några exempel på de som får hjälp tack vare månadsgivare i Sverige. En månadsgivare hos Läkarmissionen är en oerhört viktig person som inte bara ger hjälp för dagen utan som med sitt stöd är med och ser till att barn överlever, får omsorg, trygghet och en värdig framtid. 

Som månadsgivare är du med och räddar barn varje månad. Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort. Vi hoppas att du vill bli en månadsgivare och hjälpa utsatta barn till ett nytt liv; det finns så oändligt många barn som behöver det. Tack för att du är med och gör skillnad!

Sånger för livet-konserter i er kyrka 2024?

Vill du och din kyrka välkomna Läkarmissionen och Sånger för Livet till ett konsertsamarbete i er kyrka under 2024?
Tack för att du sänder din intresseanmälan till .

Vi samarbetar med